Tipy na podcasty

Krásný den :)

Ráda bych se s Vámi dneska podělila o mé tipy na podcasty, kterými si občas krátím cesty v autobuse nebo poslouchám při procházkách nebo třeba ve fitku na páse při cardiu.

Pro ty, kteří vůbec netuší, o čem tady píšu a co znamená to slovo "podcast", ráda vám to objasním. Jedná se o mluvené slovo na určité téma, v mnoha případech rozvohor, kdy se délka pohybuje od 15 minut až třeba do 2 hodin.


Já poslouchám podcasty přes appku Spotify, kde najdete všechny níže zmíněné, ale dají se poslouchat i na jiných aplikacích.

Přejděme tedy k tipům. Neseřazuji je nějak systematicky od nejlepšího po nejhorší nebo naopak. Každý je můj oblíbený a každý si pustím, když zrovna na něj mám náladu. Myslím, že každý si tady najde nějaký, který ho zaujme, protože témata jsou vážně různorodá.

Mým prvním tipem je podcast ,,Čas Kávičky". Jeho autorkou je slečna Veronika, která zde řeší různá témata jak z ,,ženského světa", tak klasické problém(k)y i radosti každodenního dne.  Líbí se mi, že některé epizody jsou dost k zamyšlení (např. Spiritualita) a u některých člověk zase naopak skvěle ,,vypne".


Druhým tipem je podcast ,,U kulatého stolu", jehož autory jsou tvůrci seriálu Černota (taky doporučuju) Martin a Patrik. Tento podcast funguje na principu rozhovorů, které jsou někdy i dost šokující (např. rozhovor s Masterem Drexem). Podcast můžete najít i na YouTube.



Další podcast na principu rozhovorů je "Brocast". Jak už název napovídá, jedná se o podcast dvou bratrů, Adama a Tomáše, kteří si zde zvou zajímavé osobnosti z různých odvětví. Nejvíce mi utkvěly v paměti rozhovory s Petrem Márou, Ladislavem Ziburou, Evou Samkovou a nesmím zapomenout ani na jejich nejnovější díl s Evou Césarovou, který byl pro mě taky dost šokující. Opět je najdete i na YouTube.



Dalším odpočinkovým a ,,vypínacím" podcastem je ,,Linka". Karel a Tereza zde vedou dialog na dané téma a snaží se udržet onu ,,linku", ale né vždy se to daří, což ale neznamená, že by podcast byl neposlouchatelný. Je to přímo ten relaxační podcast, který si pustíte při procházce v lese a cítíte se při tom, jakoby jste byli na kafi s kámošem a kámoškou.



,,Clickbait" je název dalšího podcastu, který bych Vám chtěla doporučit. Autory jsou Jirka a Petr Královi, kteří zde diskutují o marketingu, influencerech a celkově řeší vystupování na sociálních sítích.



Dalším spíše holčičím podcastem je ,,The Coffee-chic podcast", který nahrává mladá slečna Valentýna. Řeší podobné témata jako výše zmíněná Verča a celkově jsou si tyto podcasty dost podobné, ale vlastně má každý to svoje.



To byly tedy tipy na podcasty, co mě nejvíc baví. Ještě jich mám pár v záloze, takže čekejte v budoucnu další část. A pokud máte nějaký oblíbený podcast, který zde nebyl zmíněn, určitě se s ním podělte dole v komentářích. Za každý tip budu ráda :).






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pár tipů, jak být více produktivní

Jak nám strach ničí naše sny